Het kopen van een gebruikte auto kan een slimme investering zijn wanneer u een vervangend voertuig nodig heeft. Hoewel het aantal verkochte nieuwe auto’s de neiging heeft om toe te nemen met een groeiende economie, kunnen gebruikte auto’s een goed alternatief zijn, zolang u maar weet hoe u begint met een auto kopen.

Met een gebruikte auto krijgt u het meeste waar voor uw geld. Hoewel dit een kans biedt om zuiniger te leven, heeft een gebruikte auto per definitie problemen door regelmatige slijtage. Daarom is het belangrijk om deze kostbare fouten te vermijden wanneer u op zoek bent naar een tweedehands auto. Maar waarom een auto kopen?

Het is erg handig om snel ergens te komen. Hieronder volgens de belangrijkste bevindingen als u begint met een auto kopen.

  • Een tweedehands auto kopen kan vaak een van de slimste aankoopbeslissingen zijn.
  • Regel de financiering voordat u gaat winkelen voor uw auto.
  • Vergeet niet een proefrit te maken in de auto voordat u hem mee naar huis neemt.
  • De auto laten nakijken door een gecertificeerde monteur is een stap die u nooit mag overslaan.
  • Als de deal u niet bevalt, is er niets mis mee om weg te lopen.

Het niet regelen van de financiering voordat u gaat winkelen

Voordat u gaat beginnen met een gebruikte auto kopen, of dat nu via een dealer is of van een particuliere eigenaar op een website zoals Craigslist, moet u uitzoeken hoe u ervoor gaat betalen. Niet iedereen is in staat om geld neer te leggen voor een auto, zelfs niet voor een gebruikte. Wie dat niet kan, moet een financiering overwegen.

Met een financiering weet u wat de bovengrens van uw prijsklasse is. Als u uw budget kent, kunt u gemakkelijker over prijzen onderhandelen. Als u een auto koopt bij een dealer, kunt u hun aanbod zeker aannemen. Maar vergeet niet dat de financiering van een dealer is opgebouwd als een groothandelsverzekering, waarbij vaak extra rente wordt toegevoegd.

Kunt u dit vermijden? Natuurlijk kunt u dat. De manier waarop u dit kunt doen is rond shoppen, omdat verschillende kredietverstrekkers verschillende tarieven bieden. Zorg ervoor dat u uw goedkeuring in de hand, zelfs voordat u winkelt voor uw auto – het zal helpen u in lijn en binnen uw budget te houden. Een auto lening calculator kan u ook helpen bepalen wat voor termijn lening en welke rente past bij uw budget.

Een ding om te onthouden is dat financiering tarieven voor gebruikte auto’s over het algemeen hoger zijn dan die voor nieuwe auto’s. Dat komt omdat kredietverstrekkers willen dat mensen lenen voor een auto. Dat komt omdat kredietverstrekkers willen dat leners nieuwe voertuigen kopen. De reden is eenvoudig. Als u uw lening niet betaalt en de kredietverstrekker de auto weer in beslag moet nemen, kan hij een betere doorverkoopwaarde krijgen voor een nieuwe auto dan voor een gebruikte.

Winkelen op basis van maandelijkse betalingen

U kunt veel besparen op de lange termijn als u genoeg geld hebt om uw gebruikte auto rechtstreeks te kopen. Als u niet in deze categorie valt, moet u een budget opstellen en bepalen hoeveel u zich kunt veroorloven. Wanneer mensen op zoek gaan naar een nieuwe auto, denken ze vaak aan de maandelijkse betalingen die ze moeten doen.

Hoewel een lagere maandelijkse betaling goed is voor uw maandelijkse budget, betekent een langere betalingsperiode dat u uiteindelijk meer geld moet terugbetalen op de lange termijn. Vanwege de samengestelde rente kan het voor u verstandiger zijn om een hogere maandelijkse betaling te doen, omdat u het in een kortere periode kunt terugbetalen. Een goedkopere manier om aan een tweedehands auto te komen is er een te leasen. En ja, u kunt een gebruikte auto leasen.

Niet alle dealers bieden leasing van tweedehands auto’s aan en er zijn bepaalde voorwaarden. Volgens Edmunds moet de auto gecertificeerd tweedehands zijn, moet de kilometerstand onder de 48.000 mijl liggen en moet het voertuig minder dan vier jaar oud zijn. Maar denk eraan, hoewel uw maandelijkse leasebetalingen lager kunnen zijn dan uw maandelijkse lening betalingen, kan het zijn dat u een geleasede auto aan het einde van uw leasecontract moet inleveren.

Als u uw tweedehands auto hebt gekocht, kunt u deze naar eigen goeddunken verkopen of inruilen. Een bonus is dat de restwaarde aan het einde van het leasecontract voor uw gebruikte auto veel betaalbaarder zal zijn dan een nieuwe auto, waardoor het aantrekkelijker wordt om hem aan het einde te kopen.

Afzien van een proefrit

Maar liefst 18% van de kopers van tweedehands auto’s maakt geen proefrit alvorens tot aankoop over te gaan. Aan de andere kant maken kopers van nieuwe auto’s die voor het eerst een auto kopen gemiddeld zeven proefritten voordat ze tot aankoop overgaan.

Dit verschil in statistieken kan de reden zijn waarom er veel derde- en vierde-eigenaar gebruikte auto’s op straat zijn. Als u het product dat u koopt niet test, loopt u het risico dat u spijt krijgt van uw aankoop. In het geval van tweedehands auto’s is het noodzakelijk om een paar proefritten te maken voordat u een aankoopbeslissing neemt. Dit beschermt tegen koper wroeging en zorgt er ook voor dat de auto goed rijdt.

De auto niet laten nakijken door een monteur

Hoewel veel mensen een proefrit maken in auto’s voordat ze tot aankoop overgaan, laten weinigen gebruikte auto’s controleren door monteurs voordat ze de deal sluiten. Zelfs als u zelf voor de keuring moet betalen, kan het u op de lange termijn veel geld besparen. Het is echter mogelijk om de verkoper voor de keuring te laten betalen. Als de verkoper een autodealer is, is de kans groot dat het al een bod is, maar zorg ervoor dat het zo is. Als het een particuliere verkoper is, zullen ze waarschijnlijk niet bieden, dus het is belangrijk om te vragen.

Persoonlijk onderhandelen

Als u een gebruikte auto van een dealer koopt, zal het belangrijkste doel van de verkoper zijn om u naar de dealer te krijgen. Zodra u op het terrein van de dealer, bent u veel meer kans om te vertrekken met de auto die u geïnteresseerd bent in het is een gemakkelijkere verkoop voor de verkoper.

Om dit tegen te gaan, moet u ervoor zorgen dat u thuis al uw onderzoek en vergelijkingen hebt gedaan, en proberen te onderhandelen via de telefoon of per e-mail. Het is veel gemakkelijker om weg te lopen als de auto er niet staat, wat u de overhand geeft in de onderhandelingen.

Als u een gebruikte auto koopt van een particuliere verkoper, is de kans groot dat de verkoper geen professionele verkoper is. Door aan de telefoon een paar statistieken over tweedehands auto’s te noemen, kunt u de overhand krijgen voordat u de auto persoonlijk hebt gezien.

Kopen op basis van uiterlijk

Voordat u begint met het zoeken naar een auto, online of face-to-face, is het belangrijk om te beoordelen wat u precies nodig hebt van uw auto. Als u op zoek bent naar een woon-werk auto, verspil uw tijd dan niet aan het kijken naar vrachtwagens. Als u op zoek bent naar een auto die een aanhangwagen kan trekken, doe dan geen moeite om naar sportwagens te kijken. Als u dit welt doet kunt u hier een mooie auto kopen.

Door eerst te begrijpen wat uw behoeften zijn, verkleint u het risico dat u een impulsaankoop doet op basis van wat u wilt in plaats van wat u nodig hebt.

Niet uitvoeren van Vehicle History Report

Naast het maken van een proefrit en het laten inspecteren van de auto door een monteur, is het belangrijk om een historisch rapport te laten maken. Met een historisch rapport is het mogelijk om eerdere ongelukken, problemen met de auto en het aantal vorige eigenaren te controleren.

Dealers betalen meestal voor deze dienst van derden. Maar als de verkoop via een particuliere verkoper verloopt, zal de koper waarschijnlijk de rekening moeten betalen. Of u nu CARFAX, AutoCheck of een andere dienst gebruikt, het is altijd belangrijk om de geschiedenis van de auto en de verhalen van de eigenaren te controleren.

Voor meer links volg onze site. Veel succes met een auto kopen.

1 gedachte over “Gratis tips! U gaat een auto kopen. 7 dingen die u moet vermijden!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *